Valpar D kull

Sommaren 2006 fick vi valpar efter en synnerligen spännande kombination. Den 31 maj 2006 föddes 2 svartnosta tikar och 7 hanar: 2 svartnosta och 5 levernosta.

Mamma till kullen är vår vackra och självmedvetna Nova, som tidigare nedärvt många fina egenskaper till vårt B-gäng. Bland hennes tidigare avkommor finns bland annat Best in Show-valp vinnande Bandit och vår egen ljuva Ella. Det här blir Novas andra kull.

Som pappa till kullen har vi efter moget övervägande valt en hane med fantastiska mentala egenskaper likväl som en sund och välbalanserad exteriör. Stilige, levernoste Ch Bawabu Sharufa Siaju "Rufa" är son till engelska importen Ch Ozubi's Royal Gala "Shaka" som också är far till vår A-kull. Shaka har ett omvittnat stabilt temperament som han i hög grad nedärver och vi är mycket nöjda med såväl exteriör som temperament på våra A-valpar.

Rufa har, liksom sin far, ett imponerande mentaltest i bagaget, såväl som ett utställningschampionat. Han tränar och tävlar också i lure coursing, lydnad och agility och är en riktig "allroundhund".

Nova
Rufas mamma är supertrevliga Fia, Ch Mwasimba Murua Ruffini. Fia stammar från anrika amerikanska blodslinjer och har bland annat välkända hundar från kennlarna Globe och Rapidan i stamtavlan.

Många sunda och trevliga vovvar samsas i stamtavlan hos vår kommande D-kull och det är med stor tillförsikt som vi inväntar resultatet av kombinationen. Vi hoppas på välgående, balanserade hundar med djupt röd vetefärg och vackra huvuden. Mentalt tror vi att vi får RIDGEBACKS – avvägda, stolta och lojala kompanjoner till sina blivande ägare

 

Nova
Rufa
loading...