Om kenneln

Bakgrund

Stardust kennel drivs av Bitte Rehnberg, infödd Stockholmare men som bott stora delar av sitt liv i Jämtland. Den norrländska mentaliteten passar Bitte bra. Hon är en jordnära person med ett stort hjärta. I det hjärtat ryms i första hand den stora familjen. Bitte har fyra döttrar och fem barnbarn, som alla bor i närheten av henne.

En stor del av Bittes liv upptas också av kärleken till djur. Flera hästar har funnits i familjen och Bitte är uppväxt med hundar. Schäfern Nadja kom till Bittes hem som en vanvårdad omplaceringshund, men blev med kärleksfull omvårdnad en fantastisk familjemedlem. Även taxen Myran, också en omplaceringshund, och "Schabradoren" Molly har delat Bittes liv. Den första hunden av rasen Rhodesian Ridgeback, flyttade till Bitte och hennes dåvarande man Håkan 1994. Tiken "Ronja", Lövfällans Gazette bor numera hos husse Håkan och har uppnått den aktningsvärda åldern av 12 år.

 

Under 2000 kom Bitte i kontakt med RexVentors kennel och ett mångårigt samarbete inleddes. Bitte fick förmånen att köpa en av de lovande tikvalparna undan den vinstrika australienska importen Multi CH Bearstar Diamond Willow. Den unga Fayora kom in i det Rehnbergska hemmet som en virvelvind och medförde lydnadskurser, utställningar, viltspår och ett stort socialt umgänge inom hunderiet. Bitte skaffade eget kennelnamn 2001 och den unga Fayora meriterades inför framtida avel. Såväl viltspårs- som utställningschampionat fanns snart på meritlistan. Liksom förstås genomförd MH (skottfast) och friröntgade leder. Fayora är idag mamma till Stardust's A-kull och fina Amila, som också finns på kenneln. Hon har också en lovande kull valpar hos Rex Ventors kennel.

 

2002 inköptes kennelns andra potentiella avelstik, den fina Genova, även hon från Rex Ventors kennel. "Nova" fick snabbt sitt viltspårschampionat och även om hon är sparsamt utställd så har hon fått många ck och bästa tikplaceringar. Efter ett fint MH och bra röntgenresultat, hade Bitte således en bra grund för sitt avelsarbete. Nova har berikat kenneln med två fina kullar; B-kullen, ur vilken Brizette (Ella) samägs av kenneln och den lovande D-kullen som föddes 31 maj 2006.

Den första Stardust-kullen såg dagens ljus i februari 2004. I samtliga kombinationer har stor vikt lagts vid mentalitet samt på att hitta två föräldradjur som på bästa sätt kompletterar varandra exteriört, mentalt och hälsomässigt. Stardust's C-kull är undan Maries fina tik Daquila (Nord Uch Rex Ventors Daquila). 

 

I skrivande stund har Nova fullgjort sina plikter som avelstik och kommer nu att vila från vidare avel. Hon kommer dock att ses i utställningsringen framöver och vi är även säkra på att hennes fina avkommor kommer att göra henne stolt, i och utanför ringarna. För 2007 planerar vi Amilas första kull och vi letar med ljus och lykta efter den perfekta partnern till vår charmerande och livsglada bulldozer. ;) Vi har är också mycket glada över att Ella nu är friröntgad och ser fram emot hennes MH under våren 2007.

 

Om du har frågor om rasen eller Stardust, så är du välkommen att kontakta Bitte på tel: 08-524 300 50 alt mobil: 076-2026358 eller mail: Mail: stardust_kennel[at]hotmail.com