SvCH Rex Ventors Genova to Stardust

Efter att Fayora kommit in i familjen - och med henne ett stort intresse för allehanda hundaktiviteter - föddes även tanken på att så småningom börja med avel. 2002 parades Fayoras vänliga halvsyster Arezza (Ch Rex Ventors Arezza) och jag fick förmånen att få den mest lovande tikvalpen i kullen. Pappa till kullen var Ch Duméla Ra Leo "Brutus", som redan var senior och hade lämnat vackra och friska valpar i tidigare kullar. Brutus hade dessutom en mycket intressant stamtavla, där han på fädernet gick tillbaka på spännande amerikanska linjer och på mödernet stammade från framgångsrika Parih's kennel. Brutus mamma Chalice (Ch Parih's Ghana-Chalice) var en i särklass vacker tik och kullsyster till Nordens genom tidernas mest vinstrika Ridgeback, Multi Ch Parih's Ghali-M'Zungu.

 

Arezza födde en massa söner och bara två döttrar. Men det räckte gott och väl! Nova - den väna damen med stor integritet - fångade mitt hjärta direkt. Den unga Nova var mer av den "gamla typen" mentalt; inte så intresserad av främlingar men desto mer lojal mot den egna flocken. Desto mer sociala var hennes många bröder, vilka alla är resliga och välbyggda hanar med utmärkt benstome och fantastiskt trevliga temperament. Med stigande ålder har dock även Nova blivit mer tillgänglig och den mogna Nova är en stabil och trygg dam som betraktar sin omgivning med upphöjt lugn.

 

Novas kullsyskon håller alla hög kvalitet på den exteriöra sidan. Den skottska exporten

Nova ca 7 månader RV Gabriza at Sonstraal "Gabby", har i tuff konkurrens erhållit sina tre bästa-tik vinster och CC för GB champion. Av brödraskaran var iögonfallande RV Galepo "Pepe" den som främst utmärkte sig i utställningsringen.

Trots en mankhöjd över den i standarden rekommenderade, samlade Pepe - på endast en handfull utställningar - på sig två BIR, Bäst i gruppen, BIG-2 och två cert. Få var de som kunde motstå hans synnerligen välkonstruerade uppenbarelse.

Nova själv inledde utställningskarriären i imponerande stil med en Best in Show-valp vinst och flera andra fina BIS-valp placeringar. Från officiell klass har Nova en mängd CK (championkvalitet), många klassvinster och ett flertal bästa tik placeringar.

 

Nova april 2006 Nova samlade också med lätthet på sig meriter från spårskogen. På kort tid fick hon godkänt anlagsklass och tre första pris från öppen klass och därmed sitt viltspårschampionat.

Vi är mycket glada över att kunna för Novas spännande blodslinjer vidare och valparna från hennes första kull är alla trevliga och sunda individer med vackra linjer. Bland dem har flera fått fina placeringar från valpklass, där den största vinsten hittills torde vara Bandits BIS-valp vinst från svenska rasspecialen 2005.

 

Även syster Ella, dvs vår fodertik Stardust Brizette och flera andra syskon, har gjort bra ifrån sig i ringarna. Vi ser mycket fram emot detta gängs fortsatta framgångar i och utanför utställningsringarna.

Vi ser förstås också med stor spänning fram emot Novas nästa kull, som kommer att födas i juni 2006!

 

loading...