SuCH SvCH Rex Ventors Fayora

Fayora

År 2000 kom min andra ridgeback in i mitt liv. I september föddes en högintressant kull hos Rex Ventors kennel, undan toppvinnande australienska importen Multi Ch Bearstar Diamond Willow "Demi". Förutom en imponerande utställningskarriär är Demi också vida känd för sin fantastiska mentalitet. Vi hörde till de få utvalda som skulle få ta en av fyra tikvalparna från den här kullen, vars far var stilige Ch Tatoo's Rhuben van Rooyen.

Härliga Fayora utmärkte sig direkt genom att "bomärka" dåvarande äkta maken med ett välplacerat valpbett, redan vid första besöket i valplådan.

 

Denna ljuvliga och levnadsglada tjej har berikat mitt liv precis varje dag som hon varit med mig, sedan hon anlände i det Rehnbergska hemmet i slutet av 2000.

De första åren ägnade vi mycket åt lydnad och viltspår – båda disciplinerna krävdes för att tämja och sysselsätta den tämligen ystra ungtiken. Anlagsklass i viltspår klarade Fayora på sin 9-månadersdag och meriterna för sitt viltspårschampionat fick hon utan problem. Den mer tävlingsmässiga lydnaden kom vi aldrig så långt med, även om vi han med en officiell tävling som resulterade i ett 3e pris. Vardagslydnaden landade dock i samband med 2-årsdagen och sedan dess har Fayora varit en fantastiskt följsam och lojal vän. Med sitt jämna humör, sin tillgänglighet och sina goda nerver, utgör Fayora en otroligt fin rasrepresentant.

 

Även de exteriöra meriterna, samlade Fayora utan större problem. Tre uppskattade cert resulterade i att damen fick det eftertraktade utställningschampionatet vid två års ålder.

I Fayoras kull är för övrigt alla fem utställningskorrekta syskon champions och två av dem är riktiga "kändisar". Syster Enya (Int Nord Ch SV-02, -03 NordV-05 Rex Ventors Farenya) har vunnit Best in Show på nationella rasspecialen och var årets Ridgeback i Sverige 2002. Andra systern Farrah (S GB Ch Rex Ventors Farrah at Nyassa) exporterades till England och har där blivit BIR på prestigefulla Crufts hela två gånger och var dessutom årets Ridgeback i England 2002.

 

Att Fayora är en av Stardust kennels stamtikar, är jag mycket tacksam för. De värdefulla generna från två så exteriört och mentalt superba hundar som Demi och Rhuben, är något som jag strävar efter att förvalta på bästa sätt. Fayora är dessutom en exemplarisk avelstik. Hon är lättparad, lättvalpad och en mycket hängiven mamma. Därtill ser hon ut att nedärva sina många kvaliteter till avkommorna.

Fayoras första kull, född 2004, var Stardust kennels A-kull. Mer information om hennes söner och döttrar finner du under Hundar från oss.

Fayora 5 år

I april 2006 fick Fayora sin andra kull, hos sin uppfödare på Rex Ventors kennel. Vi önskar hennes yngsta barn och deras ägare all lycka i framtiden!

loading...