Vår ystra virvelvind! Precis som mamma Fayora i yngre dagar, är Amila en dam med massor av livsglädje. Hon älskar det mesta och de flesta men man ska inte låta skenet bedra. Sin lättsamma yta till trots, finns det allvar och tyngd inne i Amila. Med henne i sällskap är man trygg på kvällspromenaden!

Amila föddes i Stardust allra första kull. Det kändes självklart att behålla en tik efter vår älskade Fayora och dessutom från debutkullen. Amila var oerhört balanserad i konstruktionen redan från späd ålder och dessutom tilltalade hennes kavata sätt oss mycket. En rejäl tik som vi hoppades på skulle komma att bli en tillgång i vår avel likväl som en kul tjej att tävla med i skogen och i ringarna.

 

Amilas utställningskarriär är ännu i sin linda men hon har redan skördat många fina placeringar. Flertalet CK finns i bagaget och den finaste meriten hittills är vinsten av en stor unghundsklass på svenska specialen 2005 och tillika en fjärde bästa tik placering på samma utställning.

Anlagsklassen i viltspår klarade Amila galant hösten 2005 och samlade lätt på sig de tre första priserna i öppenklass som krävs för att bli Svensk Viltspårschampion!

 

Vår fina tjej kommer att synas i ringarna under 2006. Vi planerar också för fullt inför hennes framtida mammabestyr och återkommer på hemsidan när vi funnit den perfekta pojkvännen till vår Milis. Parning blir det sannolikt våren 2007.